Klassieke Massage


De klassieke massage, ook wel bekend als Zweeds massage, is een van de meest gebruikte massagevormen ter wereld. In deze massagevorm spelen westerse kennis van gezondheidszorg en de oosterse filosofie een belangrijke rol. Fysieke en mentale aspecten van welzijn vormen de kern van de klassieke massagebehandeling. Deze massagevorm kenmerkt zich door een combinatie van heerlijke ontspannende handelingen. strijkingen, knedingen en het optillen van de spieren, ritmisch kloppen, wrijven en trillen/schudden. Een heerlijke intense massage die je lichaam en geest in een diepe ontspanning brengt en het zenuwstelsel kalmeert. Stress en spanning verdwijnen en geven je een goed gevoel.

De behandeling

De masseur begint de massagebehandeling met Effleurage. Dit zijn langzame, zachte ,lange, glijdende strijkingen met weinig druk op het lichaam. Daarna volgt Petrissage, een massage-techniek waarbij langzaam en ritmisch de spieren matig tot stevig worden gekneed en soepeler worden gemaakt. Het helpt bij het losmaken van die plekken waar de huid is verkleefd met de spieren. Het verbetert de doorbloeding van het lichaam en het afvoeren van lymfevocht en afvalstoffen uit de weefsels. Kneden, wringen en rollen zijn vormen van petrissage. Een petrissage wordt uitgevoerd met de palm van de hand, duim en vingers. Door middel van frictie, kleinschalige cirkelvormige druk/wrijfbewegingen, wordt de huid meegetrokken zodat deze beweegt ten opzichte van de laag eronder. Een dieptewerking tot in het onderliggende weefsel, daar waar de masseur spanningen weet of vermoedt. Een techniek bij uitstek geschikt voor het oplossen van spierknopen. De 100% natuurlijke etherische oliën op de blote huid voeden tegelijkertijd de huid waardoor deze zacht en soepel blijft. Een aanrader om even helemaal tot rust te komen. Tarief: € 47,50 / 60 minuten

Maak een afspraak

Terug]


A la Carte Massage


Naar eigen wens

Over het algemeen ligt de focus van een Full body massage bij de voeten, benen, heupen, rug, nek, schouders, armen en handen. Wilt u echter geen full body massage? Geen probleem. A La Carte Massage biedt u alle ruimte om vóór de behandeling uw specifieke wensen en aandachtspunten met onze masseur af te stemmen zodat daar bewust aan gewerkt kan worden.

A La Carte Massage, betaalbaar en naar eigen wens!
Tarief: € 47,50 / 60 minuten

Maak een afspraak

TerugIntuïtieve Massage


Intuïtieve massage is een massage vanuit het hart, het gevoel en is goed te vergelijken met de zorg die een moeder aan haar kind geeft. Ze wrijft over de zere plek (intuïtief), wiegt het kind (dynamisch) en legt haar hand op de zere plek (polariteit). Intuïtieve massage combineert de klassieke massagetechnieken tot een vloeiend geheel, waarmee op een holistische wijze een ontspanningsmassage gegeven wordt, afgestemd op jouw behoefte van dat moment. De massage richt zich niet alleen op het lichaam maar heeft ook tot doel het evenwicht op geestelijk en emotioneel niveau te herstellen. Intuïtieve massage werkt helend op de spieren, bloedcirculatie en organen, chakra’s en energiebanen. De masseur werkt hierbij niet volgens een vast plan of schema zoals bij standaard massages, maar met creativiteit. Er is aandacht voor “de hele mens” en niet voor een verzameling klachten, spieren en andere onderdelen, daarnaast ook voor de sfeer: rustig, verzorgd, respectvol. De masseur is gecentreerd en wordt geleid door zijn intuïtie. Hij merkt zo waar de spanning zich bevind en waar de energiebalans verstoord is. Helende energie wordt via zijn handen doorgegeven. Bij de intuïtieve massage ligt er geen beweging vast voor de masseur, maar als hij bij het behandelen van alle delen van het lichaam zijn intuïtie volgt, zullen er geen delen over het hoofd worden gezien. Doordat de masseur voorafgaand aan de massage in contact met de ontvanger mediteert wordt de verbondenheid en intuïtie versterkt.

Effect

Bij intuïtieve massage worden gevoelens van voldoening, vertrouwen en vreugde opgeroepen. Er kan energie worden vrijgemaakt, die eerst werd verspild door spanning. Ook de houding en de gezichtsuitdrukking kunnen ingrijpend veranderen, doordat chronische gewoonten van actie en reactie worden doorbroken. Op geestelijk niveau kan zowel de ontvanger als de masseur een verhoogde staat van bewustzijn bereiken, het gevoel van aanwezig zijn in het moment, wat ook met meditatie wordt ervaren. Door het echte invoelen tijdens de massage worden de technieken intenser en iedere massage uniek.  Tarief: € 47,50 / 60 minuten

Maak een afspraak

TerugNek-, Schouder-, RugMassage

Specialisatie rug/nek en schouder massageNek- en schouderklachten zijn samen met ( lage ) rugklachten de meest voorkomende vorm van gewrichtsklachten. Schouderklachten lijken meer bij vrouwen voor te komen dan bij mannen en nemen toe met de leeftijd.

Bij klachten aan Arm, Nek of Schouder (ook wel KANS genoemd) wordt er een onderverdeling gemaakt tussen specifieke en a-specifieke klachten. Ofwel klachten met een duidelijk herleidbare of een onduidelijke oorzaak. A- specifieke klachten van de nek en schouder ontstaan net zoals andere RSI klachten vaak door steeds dezelfde bewegingen te maken, of juist lang dezelfde houding aan te nemen. Daardoor krijg je een verminderde doorbloeding van de spieren en pezen waardoor deze niet meer goed kunnen functioneren. Er kan daardoor plaatselijk schade ontstaan. Pijn, prikkeling en vermoeidheid zijn hiervan het gevolg. Ook ervaren veel mensen een vorm van lage schouderpijn door bijvoorbeeld stress, spanning of een onregelmatig leven.

Deze specialistische massage is speciaal bedoelt voor diegene die klachten hebben aan de rug, nek en/of schouders. Door middel van diverse zeer doeltreffende technieken bouwen we systematisch een complete rug/nek/schouder massage op die mensen weer ontspanning geven in schoudergordel. Onze specialisatie Rug/Nek- en Schoudermassage is er op gericht om de a-specifieke klachten aan te pakken.

Hoe ziet een specialisatie rug, nek en
schoudermassage eruit?

Bij de eerste behandeling zal een anamnese (medische geschiedenis) en een kort fysiek onderzoek gehouden worden. Op basis hiervan wordt in overleg met jou de massage en eventueel een behandelplan afgesproken. Deze massage wordt uitgevoerd op een comfortabele massagetafel.Tarief: € 47,50 / 60 minuten

Maak een afspraak

TerugHoofdpijn Massage

Massage verlicht migraine- en hoofdpijnklachtenHeeft u ook regelmatig last van hoofdpijn? U bent niet de enige.
Twintig procent van de Nederlanders, dat is een op de vijf, heeft minimaal een dag in de week hoofdpijn. Voor velen van hen zorgt hoofdpijn ervoor dat ze niet goed meer kunnen functioneren in het dagelijks leven. Veel mensen weten echter niet dat er verschillende manieren zijn om hoofdpijn te verminderen of er helemaal vanaf te komen. Een specialistische hoofdpijnmassage is er een van. Hierbij wordt een speciale techniek gebruikt om spieren, aanhechtingen en drukpunten in schouder, nek, hoofd en gezicht te masseren. Er wordt specifiek aandacht gegeven aan spieren en wervels die niet optimaal functioneren of mogelijk overbelast zijn in de rug, nek en schouders. Ook krijgen de aangezichtsspieren bij de hoofdpijnmassage alle aandacht. Onze praktijk biedt u deze specialistische massage die hoofdpijnklachten kan verlichten of zelfs compleet kan wegnemen. Een regelmatige hoofdpijnmassage heeft daarnaast ook vaak een positief effect op het voorkomen van hoofdpijn. De behandeling is prettig om te ontvangen. Tarief: € 47,50 / 60 minuten

Maak een afspraak

Terug

]


Ayurvedische Massage


Ayurvedische Massage is een duizenden jaren Indiase discipline die de herstelprocessen van lichaam en geest helpt reactiveren. Letterlijk vertaald betekent ayurveda kennis (veda) van het leven (ayus). Ayurvedische massage wordt toegepast ter ontgifting, verjonging, ontspanning, preventief en ter behandeling van eventuele klachten.
Een echte ayurvedische massage onderscheidt zich door het gebruik van een ruime hoeveelheid warme kruidenolie. De kruidenolie heeft een smerende en medicinale werking.
Tarief: € 47,50 / 60 minuten

Maak een afspraak

TerugCall Now Button